Novinky, Strana 2

Vinobraní 2023

Vinobraní je klíčovou částí vinařského roku a označuje okamžik, kdy začíná sběr hroznů pro výrobu vína. Vinaři pečlivě sledují zralost hroznů, aby určili nejlepší čas pro sklizeň. Zralost hroznů je klíčovým faktorem ovlivňujícím kvalitu vín...

Přečíst více

Top 7 tradičních rakouských vinařství, kterým rádi svěříte své chuťové pohárky

Objevte s námi 7 tradičních rodinných vinařství, která ve svých útrobách skrývají to nejlepší, co z rakouského vinařského umění vzešlo. Vín je k dispozici v Rakousku jako sjezdovek, můžete se tedy těšit na nekonečnou jízdu. A co sjezdovka, ...

Přečíst více

Dejte si čokoládu a zapijte jí vínem

Když jsme vymýšleli dárková balení pro klienty Umění vína, hledali jsme tradiční i neobvyklé kombinace. Sýry, paštiky, salámy, olivy, oříšky. Ale čokoláda? Ano, ta od Pražské čokolády Steiner & Kovařík je dokonalým zážitkem. Od rozbalov...

Přečíst více

Dejte vše nejlepší portskému se Stávkem

Když se řekne portské víno, ihned si představíte jeho výraznou barvu, chuť i vůni. Vlastně se celkem k Portugalsku hodí. Dostane se vám svojí osobitostí snadno pod kůži, stejně jako fado (tradiční portugalská hudba) nebo zdejší oceán s krás...

Přečíst více

Utužování týmu na vinici - zábava, osvěta a podpora lokálních vinařů

Teambuildingy můžou být trapas. Pravda, můžou. Ale nemusí. Nemusí to být přetahování lanem, skákání v pytli, nebo běh s vajíčkem na lžici:-))) Pokud opravdu hledáte něco hezkého, sofistikovaného a voňavě jiného, co zůstane ve vzpomínká...

Přečíst více

Degustace jako odměna pro management? Oui!

Dostali jste od šéfa úkol. "Markéto, zajistěte pro management firmy degustaci ve firmě. Potřebujeme jim něco sdělit, zároveň si je musíme hýčkat. Nemá to být nic oficiálního, ok? Máte na to přesně 16 dní. Zvládnete to, viďte, že jo?" Zrychl...

Přečíst více

Znáte škálu sladkosti u šampaňského?

Oslavička bude. Velký dort. Jaké šampaňské vyberete pro své hosty, aby jim chutnalo? Suché nebo spíše hodně suché. Nebo lehce sladké? Pokud neznáte škálu sladkosti šampaňského, zde jí odkládáme.   Brut Nature 0-3 g/l zbytkového cukru ...

Přečíst více

Sekáči a sekačky ve Ville Pellé

Ještě lepší než jsme čekali.... Včera v půl sedmé večer začal v Pellého vile pro nás i návštěvníky naší degustace neobvyklý večer. Stali se totiž nejenom svědky představení sabráže, ale přímo se mohli několik set let staré umění otevír...

Přečíst více