Neuburské 2023, pozdní sběr Sedlák
Detailní popis produktu
Víno zaujme ovocně-květinovou vůní, kterou doplňuje plná a svěží chuť s potenciálem k delšímu zrání. S časem víno získává vyšší viskozitu a v ústech vytváří sametový pocit. Dochuť je svěží a harmonická.
Hrozny pocházejí z vinice starší než 50 let, a fermentace probíhala ve spojení dřevěných sudů a nerezových tanků, což vínu propůjčuje svěží charakter s kořenitým závěrem.
Neuburské je pro vinařství srdeční záležitostí, která osloví milovníky této odrůdy. Skvěle se hodí k salátům i rybím specialitám.
Fermentace probíhala v nerezových tancích.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Neuburské |
Cukr: | Suché |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Velkopavlovická |
Barva: | Bílé |
Obsah alkoholu: | 13 |
Ročník: | 2023 |
Objem: | 0.75 |
Obec: | Velké Bílovice |
Vinice: | Pod Belegrady |
Klasifikace: | Pozdní sběr |
Zbytkový cukr: | 3.1 |
Kyselina: | 5.4 |
Vinařství: | Sedlák |
Párování: | saláty, ryby |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Již čtvrtá generace vinařů, poctivý přístup k vínům i lidem, to je Vinařství Sedlák. Generacemi prověřená znalost viničních tratí spojená se současnými technologiemi dává vzniknout vínům, která daleko přesahují svůj velkopavlovický původ.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
24 ha vinic
250 tisíc lahví ročně
2006 založeno
Za obrázkem koně na lahvi, symbolem moravského sedláka, nemůže stát nikdo jiný než vinařství Sedlák. Už čtvrtá generace velkopavlovických vinařů provozuje ve Velkých Bílovicích své řemeslo od vzniku první republiky. V roce 1918 postavil František Sedlák první sklep a do dnešní doby se vinařství rozšířilo na celých 24 hektarů viničních tratí, pnoucích se po svazích největší vinařské obce v České republice.
Současní pokračovatelé rodinného vinařství Sedlák, bratranci Milan a Jaroslav, převzali po generace předávané vinařské postupy a při výrobě vína do celého procesu zasahují jen minimálně. To dodává vínu příležitost projevit plný charakter zdejšího terroiru. Hrozny se zpracovávají ihned po sběru a vína prochází řízeným kvašením za pomoci čisté kultury kvasinek. Bílá vína zrají v nerezových nádobách, červená v tradičních dřevěných sudech či francouzských dubových sudech typu barrique.
Vína jsou lehká, svěží, mají jemné aroma a příznačné ovocné tóny. Mezi hlavní odrůdy patří Veltlínské zelené, Neuburské, Ryzlink rýnský, Rulandské šedé a Tramín červený. Bílá vína doplňují ještě modré odrůdy Zweigeltrebe, Rulandské modré a Merlot.
"