Pachna 2016 Pacina
Detailní popis produktu
Pachna je etruský bůh hroznů a na jeho počest vzniká ve vinařství Pacina stejnojmenné víno. Nesetkáte se s ním ale každý rok – ve vinařství se do něj pustí pouze v případě, že vinice přinese hrozny mimořádné kvality, které jménu dostojí.
V roce 2016 vzniklo několik lahví Pachna z odrůdy Sangiovese. Je přesně takové, jaké čekáte – zemité a silné, ale se specifickou naturální chutí. Čeká vás komplexní aroma borůvek a fialek, střední kyselina a objem alkoholu 14,5 %.
Jde o naturální víno z biodynamického vinařství, které vzniklo spontánní fermentací s minimem zásahů. Je nefiltrované, nečířené a bez přidaných siřičitanů.
Výběr ze dvou designů přední etikety, uveďte nám prosím svou preferenci v poznámce.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Canaiolo, Sangiovese |
Cukr: | Suché |
Země: | Itálie |
Oblast: | Toscana |
Barva: | Červené |
Obsah alkoholu: | 14.5 |
Ročník: | 2016 |
Objem: | 0.75 |
Uzávěr: | Korek |
Technologie: | Nefiltrováno |
Vinařství: | Pacina |
Párování: | italská kuchyně, těstoviny, pizza, saláty, sýry, polotvrdé sýry, sýry s modrou plísní, červená masa, zvěřina, divočák, zeleninové polévky, předkrmy, hovězí carpaccio, ragù alla Bolognese, minestrone, amatriciana, lardo di Colonnata, asiago, gorgonzola, tabbouleh, agnolotti, capricciosa, oaxaca, grana padano, pappardelle al cinghiale |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pācina není jen vinařství, ale také starobylý klášter z 10. století, olivový háj, pole a lesy. Rodinná farma se rozléhá na 65 hektarech, z čehož vinicím je věnováno asi 11 hektarů. Na zbytku pěstují olej, obiloviny a luštěniny, vše ekologicky.
Vinařská oblast: Střední Itálie
Vinařská podoblast: Toskánsko
11 ha vinic
tisíc lahví ročně
1970 založeno
Každá z pěstovaných odrůd vinné révy patří mezi původní v oblasti – Sangiovese, Canaiolo, Ciliegiolo, Trebbiano a Chianti Malvasia. Většina révy je stará 5 až 50 let, některé rostliny jsou ale i starší. Farma je již přes 20 let certifikovaným ekologickým producentem – nepoužívají chemické ani umělé přípravky a vsází na tradiční systém střídání pěstebních ploch. Hlavním cílem je dosáhnout rovnováhy mezi přirozenými vlastnostmi rostlin a požadavky na produkci, a hlavně udržení biodiverzity a zachování jedinečné přírody oblasti.
Nikdo přesně neví, jak dlouho se zde vína vyrábí, novodobá historie se ale odvíjí od 60. let minulého století. Rodina vína od začátku vyráběla s důrazem na ekologickou filozofii, od 80. let pak s naprostým minimem zásahů. V roce 1987 vzniklo první víno, certifikované Chianti Colli Senesi, zcela přirozeným postupem, bez přídavku oxidu siřičitého. Od roku 1992 pak začali aplikovat spontánní přírodní procesy kvašení a zrání na všechny odrůdy.
Moderní vína Pācina jsou dokonalou ukázkou toho, co si představit pod názvem „naturální vína“. Zkušenosti čtyř generací je naučili, že vinařství lze, stejně jako práci na poli, provádět v souladu s přírodou. Díky minimalizaci zásahů vznikají vína, která ukazují charakteristické vlastnosti hroznů, území i konkrétního ročníku.