Pálava 2021, pozdní sběr Fučík

285 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Exkluzivní suchá Pálava s krásnou barvou, podmanivou medovou vůní a kořenitou chutí. Výborně doplní grilované maso a pikantní pokrmy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Výborná suchá Pálava z řady Exclusive mladého rodinného vinařství Fučík. Jistě si všimnete poutavé barvy růžového zlata, která vznikla díky dlouhé maceraci.

Víno zrálo a kvasilo v dubovém sudu, což umožnilo rozvoj komplexního aroma. Na nose ucítíte zejména med, který doprovází tóny rozinek, propolisu a pivoněk. Na patře se pak přidávají tóny červeného pomeranče, exotického koření a ušlechtilého dřeva.

Víno podávejte vychlazené na 11–13 °C. Skvěle se hodí jako doprovod grilovaného masa, pikantních pokrmů a měkkých i tvrdých zrajících sýrů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Pálava
Cukr: Suché
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Mikulovská
Produktová řada: Exclusive
Barva: Bílé
Obsah alkoholu: 13
Ročník: 2021
Objem: 0.75
Klasifikace: Pozdní sběr
Uzávěr: Korek
Šarže: 2107
Zbytkový cukr: 0.2
Kyselina: 4.9
Vinařství: Fučík
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Fučík je rodinný podnik založený v roce 2014. Najdete jej přímo v Mikulově, kde v perfektních moravských podmínkách pěstují víno na čtyřech hektarech vlastních vinic. Každoročně vyprodukují asi 40 000 lahví jedinečných vín, mezi které patří jak panenská vína z nových vinic, tak ta z hroznů léty ověřených keřů.

fucik logo

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

4 ha vinic

40 tisíc lahví ročně

2014 založeno

Vinařská tradice v rodině sahá až do 19. století, tatínek zakladatele začínal s demižony a pokračoval se sudovým vínem a později stál zakladatel vinařství Petr Fučík před rozhodnutím, kam dál pokračovat. Rozhodl se vinařství propůjčit své jméno a produkovat vína, za kterými může s hrdostí stát.

Využívají generacemi ověřené metody vinifikace za pomoci nejmodernějších technologií. Důležitou součástí je reduktivní způsob výroby, delší macerace ve speciálních tancích, ležení vína na kvasničních kalech a kvašení i zrání vína v sudech. Na nic se nespěchá, víno má čas zrát a před uvedením do prodeje prochází několika kontrolními degustacemi. Každé víno je vypuštěno až ve chvíli, kdy je s ním vinař stoprocentně spokojený.

Vinařství vzniklo rekonstrukcí starého statku a na pozemku se nachází také designový Hotel Ryzlink, přestavěný z bývalé sýpky a mlékárny. Můžete se zde ubytovat v krásných pokojích, navštívit naučný vinařský park, zúčastnit se zážitkových programů a ochutnat všechna jedinečná vína po skleničce.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.