Popis produktu
Detailní popis produktu
60% Frankovka, 40% Zweigelt. Základem jsou ručně sklizené a selektované hrozny, spontánní kvašení ve dřevě, 20 měsíců
zrání na kvasnicích a 20 měsíců v 500l dřevěných sudech. Víno tmavě rubínové barvy. Ve vůni čisté a přímé, s expresivní aromatikou vyzrálého peckového a bobulového ovoce, sladkého koření, lehké kouřovosti a jemných animálních tónů. Patro je suché, plné a mohutné s dobrým a rozvíjejícím se ovocným tříslem, tóny sladkého koření, kouřovosti a tóny čerstvě mleté kávy a fialek. Víno nalévejte ideálně temperované na 17°C, při 18°C teploty pití tak máte k dispozici dokonalou sólo hvězdu. Nebo víno podávejte jako excelentní doplněk k tmavým masům - hovězí, zvěřina, jehněcí. Víno má samozřejmě velký potenciál k archivaci, 15 a více let. PANNOBILE. Vinařské sdružení Pannobile bylo založeno v roce 1994 sedmi vinaři z obce Gols a Nittnausovi patří k zakládajícím členům. Hlavním cílem bylo založit apelaci Burgenland s víny typickými pro tuto oblast. Název sdružení je koláží geografického názvu, neboť oblast je součástí Panonské nížiny (římský název provincie byl Pannonia), a Nobelovy ceny, neboť primárním cílem po založení bylo ukázat, že vinaři z oblasti okolo Neziderského (Neusiedler See) jezera jsou schopni produkovat kvalitní vína srovnatelná s těmi francouzskými. Každé vinařství spolku Pannobile vyrábí každoročně samostatně a z vlastních hroznů maximálně jedno červené a jedno bílé cuvée vína Pannobile. Každý vinař používá pouze hrozny s vysokou fyziologickou zralostí a ze 100% autochtonních odrůd révy vinné, dbá na extrémní snížení výnosu.
Preferovanými odrůdami bílých vín jsou Rulandské bílé a Chardonnay , doplněné Rulandským šedým a Neuburským, u červených vín jsou to primárně Zweigelt, dále pak Frankovka a Svatovavřinecké . O tom, zda může být víno uvedeno na trh pod značkou Pannobile, se rozhoduje degustací v rámci spolku. Musí odrážet použité odrůdy, půdu a zvláštní mikroklima vinic poblíž Golsu, vykazovat jedinečný rukopis vinaře a odpovídat stylu Pannobile.
Spolupráce spočívá především v intenzivní výměně nápadů, názorů a zkušeností na setkáních Pannobile, která se konají minimálně jednou měsíčně, a dále v pravidelných degustacích a studijních cestách. Skupinu vede každé tři měsíce jiný člen Pannobile. Spolek je velmi vážený nejen mezi odborníky, ale stal se inspirací pro podobné spolkové aktivity nejen v Rakousku, ale i v zahraničí.
Ocenění:
- Prague Wine Trophy - Prague Regional Champion - 92 bodů
Vlastnosti
Rozměr v cm:
Do 30/10 cm
Párování:
asijská kuchyně, sýry, polotvrdé sýry, kozí sýry, tvrdé sýry, červená masa, zvěřina, jehněčí, hovězí, rakouská kuchyně, tafelspitz, peking duck, bûcheron, gouda, gouda Holland, Leerdamer
Vinařství
Anita und Hans Nittnaus
Tradiční rodinné vinařství z Golsu ve vinařské oblasti Neusiedlersee v Burgenlandu, s první písemnou zmínkou datovanou až do roku 1684. Současné vinařství bylo založeno v roce 1927. Aktuálně jedno z nejvlivnějších a nejprogresivnějších vinařství v Rakousku, konzumenty i odbornou veřejností ctěný producent špičkových červených vín.
Vinařská oblast: Burgenland
Vinařská podoblast: Neusiedlersee
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Frankovka, Zweigeltrebe |
Cukr: | Suché |
Země: | Rakousko |
Oblast: | Burgenland |
Podoblast: | Neusiedlersee |
Produktová řada: | Pannobile |
Barva: | Červené |
Obsah alkoholu: | 13.5 |
Ročník: | 2018 |
Objem: | 0.75 |
Sdružení: | Pannobile |
Ocenění: | Prague Wine Trophy |
Uzávěr: | Korek |
Rozměr v cm: | Do 30/10 cm |
Zbytkový cukr: | 1.9 |
Kyselina: | 5.8 |
Vinařství: | Anita und Hans Nittnaus |
Párování: | asijská kuchyně, sýry, polotvrdé sýry, kozí sýry, tvrdé sýry, červená masa, zvěřina, jehněčí, hovězí, rakouská kuchyně, tafelspitz, peking duck, bûcheron, gouda, gouda Holland, Leerdamer |
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Tradiční rodinné vinařství z Golsu ve vinařské oblasti Neusiedlersee v Burgenlandu, s první písemnou zmínkou datovanou až do roku 1684. Současné vinařství bylo založeno v roce 1927. Aktuálně jedno z nejvlivnějších a nejprogresivnějších vinařství v Rakousku, konzumenty i odbornou veřejností ctěný producent špičkových červených vín.
Vinařská oblast: Burgenland
Vinařská podoblast: Neusiedlersee
22 ha vinic
250 tisíc lahví ročně
1684 založeno
Vína založená na terroir se již od roku 2007 vyrábějí v čistě biodynamickém režimu. Majitel a vinař v jedné osobě Hans Nittnaus je skutečným rakouským pionýrem a průkopníkem biodynamického vinařství. Svým jedinečným vinařským přístupem, produkční filozofií a důrazem na detail a maximální čistotu a autentičnost vína inspiroval řadu dalších vinařů a v podstatě celou novou vinařskou generaci. Všechna svá vína vyrábí bez použití jakýchkoliv chemických vstupů, a to jak ve vinici, tak při samotné výrobě vína. Je mimo jiné zakladatelem prestižního uskupení PANNOBILE a vášnivým hudebním skladatelem a pianistou.
Nejznámější je řada červených vín, která zahrnuje prémiová cuvée Comondor, Pannobile a také Frankovku/ Blaufränkisch. Cuvée Comondor, s nímž se Nittnausovi podařilo počátkem 90. let 20. století dostat mezi burgenlandskou vinařskou elitu, je známé svou hloubkou a strukturou. Pannobile cuvée je vyrobené z autochtonních odrůd Zweigelt a Blaufränkisch, které může mít v jednotlivých ročnících zcela odlišný poměr obou odrůd. Z Leithabergu, kde má Nittnaus vinice s vápencovou a břidlicovou půdou, pochází několik prvotřídních vín odrůd Blaufränkisch a Chardonnay. Při vší rozmanitosti mají tato vína z různých lokalit několik společných rysů: mírný obsah alkoholu, živost, puristickou komplexnost a podmanivost, která si vás získá a nepustí. Zkušenosti ukázaly, že prémiová vína Nittnaus mají obrovský archivační potenciál, např. cuvée Comondor je vhodné k archivaci na 25 a více let.
Jsme rádi, že můžeme dovážet tato špičková vína do České republiky. Zažít autentická vína v nejvyšší kvalitě je radost a zážitek i pro zkušené znalce.