Simeon Pinot Noir Rosé brut 2018 Kamil Prokeš

460 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Svěží smetanovo-jahodový buket s jemnými tóny lesních plodů v chuti s výrazným projevem kompotovaných třešní a višní do zralých peckovin a harmonické chuti čokolády s kandovaným ovocem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jemná vůně podpořená čerstvým drobnoplodým ovocem se zvýrazněnými malinovo-jahodovými tóny. Chuť příjemně osvěžující s výrazným projevem kompotovaných třešní a višní s dokonale asimilovaným oxidem uhličitým vytvářejícím jemné ale dynamické perlení. Šumivé víno vyráběné tradiční metodou kvašením v láhvi.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Šumivé
Odrůda: Rulandské modré
Cukr: Brut
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Velkopavlovická
Barva: Růžové
Obsah alkoholu: 13
Ročník: 2018
Objem: 0.75
Obec: Velké Němčice
Vinice: Punty
Sdružení: Mladí vinaři
Uzávěr: Korek
Rozměr v cm: Do 30/10 cm
Šarže: L5103
Zbytkový cukr: 5.1
Kyselina: 5.9
Technologie: Champenoise
Vinařství: Kamil Prokeš
Párování: sýry, sýry s bílou plísní, mond d'Or
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
kamil-prokes

Na stejné rovnoběžce jako vznikají vína v Champagne a Alsasku, dozrávají i vína malého českého vinařství Prokeš z Velkých Němčic. Hrozny z vyhlášené viniční trati Punty se pod rukama rodiny Prokešů proměňují v čistá odrůdová tichá vína i ve vína šumivá, vyráběná tradiční metodou kvašením v láhvi.

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Velkopavlovická

5 ha vinic

50 tisíc lahví ročně

2015 založeno

Ačkoli bylo vinařství oficiálně založeno až v roce 2015, jeho kořeny sahají do 19. století. Zakladatel rodové vinařské tradice Bartoloměj Stávek tehdy přišel do moravských Němčiček a na vyhlášené viniční trati Punty položil základy dnešního malého, avšak významného českého vinařství.

Dnes tu vznikají lahodná a jen minimálně sířená červená, bílá i šumivá vína, která se vyrábí tradiční technologií kvašením přímo v lahvi. Hrozny dozrávají na slunných jihozápadních svazích poblíž Velkých Němčic, a to na stejné rovnoběžce, jako vína z Champagne či Alsaska. Ve vinařství Prokeš jsou přesvědčeni, že právě proto se tolik daří jejich burgundských odrůdám Chardonnay a Rulandskému modrému, která jsou pro výrobu pravého šampaňského typická. Z tichých vín doporučujeme Rulandské bílé i šedé, která můžete ochutnat i v kvalitě výběru z hroznů či cibéb. A opomenout nelze ani aromatický Tramín, který je pro oblast Hustopečska tolik typický.

Kromě vína si od Prokešů pochutnáte i na lahodném oleji ze semen vinné révy, kterým rázem ozvláštníte každý pokrm, který k vínu servírujete.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.