Simeon Pinot Noir Rosé brut 2018 Kamil Prokeš
Detailní popis produktu
Jemná vůně podpořená čerstvým drobnoplodým ovocem se zvýrazněnými malinovo-jahodovými tóny. Chuť příjemně osvěžující s výrazným projevem kompotovaných třešní a višní s dokonale asimilovaným oxidem uhličitým vytvářejícím jemné ale dynamické perlení. Šumivé víno vyráběné tradiční metodou kvašením v láhvi.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Šumivé |
Odrůda: | Rulandské modré |
Cukr: | Brut |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Velkopavlovická |
Barva: | Růžové |
Obsah alkoholu: | 13 |
Ročník: | 2018 |
Objem: | 0.75 |
Obec: | Velké Němčice |
Vinice: | Punty |
Sdružení: | Mladí vinaři |
Uzávěr: | Korek |
Rozměr v cm: | Do 30/10 cm |
Šarže: | L5103 |
Zbytkový cukr: | 5.1 |
Kyselina: | 5.9 |
Technologie: | Champenoise |
Vinařství: | Kamil Prokeš |
Párování: | sýry, sýry s bílou plísní, mond d'Or |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Na stejné rovnoběžce jako vznikají vína v Champagne a Alsasku, dozrávají i vína malého českého vinařství Prokeš z Velkých Němčic. Hrozny z vyhlášené viniční trati Punty se pod rukama rodiny Prokešů proměňují v čistá odrůdová tichá vína i ve vína šumivá, vyráběná tradiční metodou kvašením v láhvi.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
5 ha vinic
50 tisíc lahví ročně
2015 založeno
Ačkoli bylo vinařství oficiálně založeno až v roce 2015, jeho kořeny sahají do 19. století. Zakladatel rodové vinařské tradice Bartoloměj Stávek tehdy přišel do moravských Němčiček a na vyhlášené viniční trati Punty položil základy dnešního malého, avšak významného českého vinařství.
Dnes tu vznikají lahodná a jen minimálně sířená červená, bílá i šumivá vína, která se vyrábí tradiční technologií kvašením přímo v lahvi. Hrozny dozrávají na slunných jihozápadních svazích poblíž Velkých Němčic, a to na stejné rovnoběžce, jako vína z Champagne či Alsaska. Ve vinařství Prokeš jsou přesvědčeni, že právě proto se tolik daří jejich burgundských odrůdám Chardonnay a Rulandskému modrému, která jsou pro výrobu pravého šampaňského typická. Z tichých vín doporučujeme Rulandské bílé i šedé, která můžete ochutnat i v kvalitě výběru z hroznů či cibéb. A opomenout nelze ani aromatický Tramín, který je pro oblast Hustopečska tolik typický.
Kromě vína si od Prokešů pochutnáte i na lahodném oleji ze semen vinné révy, kterým rázem ozvláštníte každý pokrm, který k vínu servírujete.