Prosecco Rosé DOC La Reggenza
Detailní popis produktu
Svěží Prosecco ve variantě rosé vzniklo z kombinace 90 % bílých hroznů odrůdy Glera a 10 % modrých hroznů odrůdy Pinot Noir. Druhotné kvašení probíhalo, jak je u Prosecca zvykem, metodou Charmat.
Víno zaujme jemně růžovou barvou a příjemnou ovocnou vůní. Na nose ucítíte jablka, hrušky a broskvový květ. Na patře vás pak čeká příjemná svěžest a elegantní vyvážená chuť s příjemným závěrem.
Toto růžové Prosecco si nejlépe vychutnáte dobře vychlazené na 6–8 °C. Podávat jej doporučujeme spolu s předkrmy, italskou pastou či rizotem, pokrmy z ryb a bílého masa nebo jednoduše kdykoliv, kdy na něj dostanete chuť.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Šumivé |
Odrůda: | Glera, Rulandské modré |
Cukr: | Brut |
Země: | Itálie |
Oblast: | Veneto |
Podoblast: | Treviso |
Barva: | Růžové |
Obsah alkoholu: | 11.5 |
Ročník: | Neročníkové |
Objem: | 0.75 |
Obec: | Farra di Soligo |
Uzávěr: | Korek |
Vinařství: | La Reggenza |
Apelační systém: | DOC |
Párování: | italská kuchyně, těstoviny, sýry, polotvrdé sýry, měkké sýry, tvrdé sýry, předkrmy, cacio e pepe, crudités, panettone, focaccia, crostini, prosciutto di Parma, ubriaco, fontina, mozzarella, scamorza, risotto alla Trevigiana |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
La Reggenza je vinařství z regionu Veneto, přímo ze srdce historické oblasti Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG. Propojují zde staré rodinné tradice s moderními technologiemi tak, aby vzniklo to nejlepší víno. Vinice jsou v rodině již po čtyři generace, od roku 1924.
Vinařská oblast:Veneto
Vinařská podoblast: Refrontolo
ha vinic
tisíc lahví ročně
1924 založeno
Při zpracování vína ve vinařství La Reggenza dbají na nejmenší detaily. Hrozny prochází jemným lisováním, udržuje se konstantní teplota, používají se pouze vybrané kvasnice a vinifikace probíhá v ochranné atmosféře bez přístupu vzduchu.
Důležitou součástí jsou samozřejmě vinice, kam ve vinařství zaměřují většinu pozornosti. Půda je zde obzvláště bohatá na živiny, vinice na svazích kopců mají dostatek slunečního svitu a mikroklima je suché a dobře větrané. Zásadní je respekt k terroir a výběr hroznů nejvyšší kvality. Révu pravidelně prořezávají, produkují optimální množství a sklizeň probíhá ručně.
Hlavním produktem jsou šumivá vína z oblasti, a to od Prosecca v nejvyšší kvalitě až po jednodušší jemně perlivá vína Frizzante. Neméně zajímavá jsou ale tichá vína, ve kterých se odráží typický charakter jednotlivých odrůd, a populární italské destiláty Grappa.