Renomé cuvée 2021 Sedlák
Detailní popis produktu
Renomé cuvée je limitovaná řada, kterou vinařství Sedlák produkuje pouze ve výjimečných ročnících.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Cabernet Franc, Merlot, Zweigeltrebe |
Cukr: | Suché |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Velkopavlovická |
Barva: | Červené |
Obsah alkoholu: | 13.5 |
Ročník: | 2021 |
Objem: | 0.75 |
Obec: | Velké Bílovice |
Klasifikace: | Zemské |
Sdružení: | Velkobílovičtí vinaři |
Ocenění: | Národní soutěž vín, Salon vín |
Uzávěr: | Korek |
Rozměr v cm: | Nad 30/10 cm |
Vinařství: | Sedlák |
Párování: | asijská kuchyně, sýry, polotvrdé sýry, kozí sýry, sýry s modrou plísní, tvrdé sýry, červená masa, rakouská kuchyně, tafelspitz, peking duck, bûcheron, gouda, gouda Holland, Leerdamer |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Již čtvrtá generace vinařů, poctivý přístup k vínům i lidem, to je Vinařství Sedlák. Generacemi prověřená znalost viničních tratí spojená se současnými technologiemi dává vzniknout vínům, která daleko přesahují svůj velkopavlovický původ.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
24 ha vinic
250 tisíc lahví ročně
2006 založeno
Za obrázkem koně na lahvi, symbolem moravského sedláka, nemůže stát nikdo jiný než vinařství Sedlák. Už čtvrtá generace velkopavlovických vinařů provozuje ve Velkých Bílovicích své řemeslo od vzniku první republiky. V roce 1918 postavil František Sedlák první sklep a do dnešní doby se vinařství rozšířilo na celých 24 hektarů viničních tratí, pnoucích se po svazích největší vinařské obce v České republice.
Současní pokračovatelé rodinného vinařství Sedlák, bratranci Milan a Jaroslav, převzali po generace předávané vinařské postupy a při výrobě vína do celého procesu zasahují jen minimálně. To dodává vínu příležitost projevit plný charakter zdejšího terroiru. Hrozny se zpracovávají ihned po sběru a vína prochází řízeným kvašením za pomoci čisté kultury kvasinek. Bílá vína zrají v nerezových nádobách, červená v tradičních dřevěných sudech či francouzských dubových sudech typu barrique.
Vína jsou lehká, svěží, mají jemné aroma a příznačné ovocné tóny. Mezi hlavní odrůdy patří Veltlínské zelené, Neuburské, Ryzlink rýnský, Rulandské šedé a Tramín červený. Bílá vína doplňují ještě modré odrůdy Zweigeltrebe, Rulandské modré a Merlot.
"