Rulandské bílé 2020, pozdní sběr Fučík

265 Kč
Skladem (28 ks)
Možnosti doručení

Suché Rulandské bílé s výrazným odrůdovým aroma s převažujícími citrusovými tóny. Skvěle se hodí k hovězímu či vepřovému masu nebo k paštikám.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Výborné suché Rulandské bílé z řady Exclusive mladého rodinného vinařství Fučík. Jistě si všimnete krásně zlatavé barvy se zelenkavými odlesky a výrazného odrůdového aroma.

Na nose převažují citrusové tóny, na suchém patře pak stopy chlebové kůrky, zelená jablka a josta.

Víno podávejte vychlazené na 12–13 °C. Skvěle doplní hovězí a vepřové maso, paštiky, ale také tučné ryby a jemné, měkké sýry.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Rulandské bílé
Cukr: Suché
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Mikulovská
Produktová řada: Exclusive
Barva: Bílé
Obsah alkoholu: 12
Ročník: 2020
Objem: 0.75
Klasifikace: Pozdní sběr
Uzávěr: Korek
Šarže: 2007
Zbytkový cukr: 0.0
Kyselina: 6
Vinařství: Fučík
Párování: červená masa, vepřové, hovězí, předkrmy, pâté

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Fučík je rodinný podnik založený v roce 2014. Najdete jej přímo v Mikulově, kde v perfektních moravských podmínkách pěstují víno na čtyřech hektarech vlastních vinic. Každoročně vyprodukují asi 40 000 lahví jedinečných vín, mezi které patří jak panenská vína z nových vinic, tak ta z hroznů léty ověřených keřů.

fucik logo

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

4 ha vinic

40 tisíc lahví ročně

2014 založeno

Vinařská tradice v rodině sahá až do 19. století, tatínek zakladatele začínal s demižony a pokračoval se sudovým vínem a později stál zakladatel vinařství Petr Fučík před rozhodnutím, kam dál pokračovat. Rozhodl se vinařství propůjčit své jméno a produkovat vína, za kterými může s hrdostí stát.

Využívají generacemi ověřené metody vinifikace za pomoci nejmodernějších technologií. Důležitou součástí je reduktivní způsob výroby, delší macerace ve speciálních tancích, ležení vína na kvasničních kalech a kvašení i zrání vína v sudech. Na nic se nespěchá, víno má čas zrát a před uvedením do prodeje prochází několika kontrolními degustacemi. Každé víno je vypuštěno až ve chvíli, kdy je s ním vinař stoprocentně spokojený.

Vinařství vzniklo rekonstrukcí starého statku a na pozemku se nachází také designový Hotel Ryzlink, přestavěný z bývalé sýpky a mlékárny. Můžete se zde ubytovat v krásných pokojích, navštívit naučný vinařský park, zúčastnit se zážitkových programů a ochutnat všechna jedinečná vína po skleničce.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.