Ryzlink vlašský 2019, pozdní sběr Kolby
Detailní popis produktu
Ocenění:
- Decanter London 2021 - stříbrná medaile, Král vín 2021 - Zlatá medaile
- AWC Vienna 2021 - stříbrná medaile, Salon vín 2022 - SM
- Král vín 2022 - VZM
- Grand Prix Vinex 2022 - ZM
- Valtické vinné trhy 2023 - ZM
- ZM - Národní soutěž vín 2023 (podoblast Mikulovská)
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Ryzlink vlašský |
Cukr: | Suché |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Mikulovská |
Barva: | Bílé |
Obsah alkoholu: | 13.5 |
Ročník: | 2019 |
Objem: | 0.75 |
Klasifikace: | Pozdní sběr |
Sdružení: | Velká Vína Velkých Vinic |
Ocenění: | AWC Vienna, Decanter, Grand Prix Vinex, Král vín, Národní soutěž vín, Valtické vinné trhy |
Rozměr v cm: | Do 30/10 cm |
Šarže: | 15/19 |
Zbytkový cukr: | 1.9 |
Kyselina: | 6.2 |
Vinařství: | Kolby |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Kolby založil v roce 1997 Oldřich Drápal. Dnes je vinařství vlastněno skupinou J&T a nese název podle okolního svahu Kolby, který leží nedaleko vinařství a nachází se na okraji národní přírodní památky Pouzdřanská step. Písemné záznamy dokládají pěstování vinné révy na kopci Kolby již za vlády krále Přemysla Otakara II., a některé nálezy naznačují, že réva zde mohla růst již ve 2. století. Hlinité spraše s vysokou výhřevností a unikátní mikroklima vytvářejí charakteristický stepní terroir, který se jedinečně odráží v chutích a vůních všech vín, která zde vznikají. Vinařství se rozprostírá na téměř 40 hektarech a je domovem devíti bílých a třech modrých odrůd.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
40 ha vinic
70 tisíc lahví ročně
1997 založeno
Mezi vlajkové lodě vinařství patří odrůdy Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský, a z burgundských odrůd Pinot blanc a Chardonnay. Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, s maximálním důrazem na šetrný postup. Keře nejsou přetěžovány a po celý rok je věnována péče jejich zdraví a výživě.
Při výrobě vín se vinařství Kolby zaměřuje na spojení moderních metod s tradičními postupy. Ruční sběr, šetrné lisování a filtrace, macerace na slupkách, řízená fermentace a zrání na jemných kalech jsou používány k dosažení optimálních výsledků.
Vína jsou vyráběna metodou řízené fermentace v nerezových tancích, přičemž červená vína zrají v dubových sudech umístěných ve sklepích pocházejících ze 17. století