Ryzlink vlašský 2020, pozdní sběr Fučík

265 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Polosuchý Ryzlink vlašský z vyhlášené viniční trati Pod Svatým kopečkem I. Zaujme krásnou jantarovou barvou, svěží vůní a letní chutí. Skvěle se hodí k rybám, mořským plodům a tvrdým sýrům.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Polosuchý Vlašák z řady Exclusive mladého rodinného vinařství Fučík. Jeho zářivá barva připomíná odraz jarního slunce v ranní pálavské rose, stejně jako se terroir odráží i v samotném projevu.

Na nose ucítíte osvěžující vůni čerstvého jablka, na patře se pak přidají letní broskve, cukrový meloun a angrešt. Dochuť je typicky pálavská, příjemně minerální.

Víno podávejte vychlazené na 8–12 °C. Skvěle se hodí ke všem pokrmům, u kterých běžně saháte po této odrůdě, nejlépe však vynikne vedle ryb, mořských plodů a tvrdých sýrů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Ryzlink vlašský
Cukr: Suché
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Mikulovská
Produktová řada: Exclusive
Barva: Bílé
Obsah alkoholu: 11
Ročník: 2020
Objem: 0.75
Klasifikace: Pozdní sběr
Uzávěr: Korek
Šarže: 2010
Zbytkový cukr: 5
Kyselina: 5.6
Vinařství: Fučík
Párování: sýry, bílá masa, plody moře, ryby
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Fučík je rodinný podnik založený v roce 2014. Najdete jej přímo v Mikulově, kde v perfektních moravských podmínkách pěstují víno na čtyřech hektarech vlastních vinic. Každoročně vyprodukují asi 40 000 lahví jedinečných vín, mezi které patří jak panenská vína z nových vinic, tak ta z hroznů léty ověřených keřů.

fucik logo

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

4 ha vinic

40 tisíc lahví ročně

2014 založeno

Vinařská tradice v rodině sahá až do 19. století, tatínek zakladatele začínal s demižony a pokračoval se sudovým vínem a později stál zakladatel vinařství Petr Fučík před rozhodnutím, kam dál pokračovat. Rozhodl se vinařství propůjčit své jméno a produkovat vína, za kterými může s hrdostí stát.

Využívají generacemi ověřené metody vinifikace za pomoci nejmodernějších technologií. Důležitou součástí je reduktivní způsob výroby, delší macerace ve speciálních tancích, ležení vína na kvasničních kalech a kvašení i zrání vína v sudech. Na nic se nespěchá, víno má čas zrát a před uvedením do prodeje prochází několika kontrolními degustacemi. Každé víno je vypuštěno až ve chvíli, kdy je s ním vinař stoprocentně spokojený.

Vinařství vzniklo rekonstrukcí starého statku a na pozemku se nachází také designový Hotel Ryzlink, přestavěný z bývalé sýpky a mlékárny. Můžete se zde ubytovat v krásných pokojích, navštívit naučný vinařský park, zúčastnit se zážitkových programů a ochutnat všechna jedinečná vína po skleničce.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.