Ryzlink vlašský 2020, magnum Donatus
Detailní popis produktu
Popis produktu není dostupný
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Ryzlink vlašský |
Cukr: | Suché |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Znojemská |
Barva: | Bílé |
Obsah alkoholu: | 12 |
Ročník: | 2020 |
Objem: | 1.5 |
Sdružení: | Svéhlaví |
Uzávěr: | Korek |
Šarže: | 04/20 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Začínající rodinné vinařství z obce Božice, které tvoří trojice mladých vinařů Josef Leisser, Peter Michalík a Eliška Leisserová. Vinařství se zaměřuje na produkci naturálních vín a je členem spolku talentovaných a kreativních mladých vinařů "Svéhlaví".
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Znojemská
2 ha vinic
tisíc lahví ročně
2018 založeno
Donatus je velmi mladé vinařství, které své první víno vypustilo v roce 2018 od té doby se každým rokem dále rozvíjí. Sídlí v Božicích, které se nacházejí na okraji Znojemska a Mikulovska, odrůdová skladba tohoto vinařství se však liší od klasicky „znojemské“. Na jejich vinicích se pěstují odrůdy jako Pinot Blanc, Riesling, Ryzlink vlašský, Zweigel nebo Frankovka. Kromě toho ale i Pálava, kterou mladí vinaři zpracovávají netradičně delší macerací na slupkách. O tom, jak rychle si vybudovali dobrou pověst ve světě naturálních vín svědčí i vysoký zájem zahraniční distributorů. Velkou část produkce vyvážejí například i do Japonska.
Spolek mladých vinařů "Svéhlaví" tvoří Michal Kacetl, Petra Bukovská a vinařství Frlausovi.,„Děláme víno z vlastních vinic, tedy z vlastních hlav a děláme ho po svém, proto Svéhlaví,“ říkají o sobě a o názvu spolku. Vinařský spolek tvoří kamarádi ze zmíněných vinařství, z velké části hospodařících na Znojemsku. Neznojemský terroir ve skupině zastupuje Zuzana Bukovská a její Tři Čtvrtě z Bořetic. Svéhlaví se zaměřují na vína suchá, produkovaná s minimem zásahů. Samozřejmostí je u nich spontánní kvašení a typicky také práce se sudy, i v případě bílých vín. Produkce je v řadě případů až butikového charakteru, tedy šarže velikosti jednoho či dvou 225 litrových sudů.