Ryzlink vlašský 2020, magnum Donatus

Přírodní Velká lahev
Značka: Donatus
1 050 Kč
Skladem (10 ks)
Můžeme doručit do:
18.11.2024
Možnosti doručení

V chuti dominují kdoule, hrušky. Aromatika se nese na vlně citrusů. Plnější a tělnatější víno s krásnou zlatavou barvou. Minimum přidané síry, 10 měsíců zrání v dubovém sudu. Lahvováno bez filtrování. Víno z hranic Znojma a Mikulova ze kterých si bere to nejlepší.

 

 

Detailní popis produktu

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Ryzlink vlašský
Cukr: Suché
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Znojemská
Barva: Bílé
Obsah alkoholu: 12
Ročník: 2020
Objem: 1.5
Sdružení: Svéhlaví
Uzávěr: Korek
Šarže: 04/20

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
donatus

Začínající rodinné vinařství z obce Božice, které tvoří trojice mladých vinařů Josef Leisser, Peter Michalík a Eliška Leisserová. Vinařství se zaměřuje na produkci naturálních vín a je členem spolku talentovaných a kreativních mladých vinařů "Svéhlaví".

Donatus logo

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Znojemská

2 ha vinic

tisíc lahví ročně

2018 založeno

Donatus je velmi mladé vinařství, které své první víno vypustilo v roce 2018 od té doby se každým rokem dále rozvíjí. Sídlí v Božicích, které se nacházejí na okraji Znojemska a Mikulovska, odrůdová skladba tohoto vinařství se však liší od klasicky „znojemské“. Na jejich vinicích se pěstují odrůdy jako Pinot Blanc, Riesling, Ryzlink vlašský, Zweigel nebo Frankovka. Kromě toho ale i Pálava, kterou mladí vinaři zpracovávají netradičně delší macerací na slupkách. O tom, jak rychle si vybudovali dobrou pověst ve světě naturálních vín svědčí i vysoký zájem zahraniční distributorů. Velkou část produkce vyvážejí například i do Japonska.

Spolek mladých vinařů "Svéhlaví" tvoří Michal Kacetl, Petra Bukovská a vinařství Frlausovi.,„Děláme víno z vlastních vinic, tedy z vlastních hlav a děláme ho po svém, proto Svéhlaví,“ říkají o sobě a o názvu spolku. Vinařský spolek tvoří kamarádi ze zmíněných vinařství, z velké části hospodařících na Znojemsku. Neznojemský terroir ve skupině zastupuje Zuzana Bukovská a její Tři Čtvrtě z Bořetic. Svéhlaví se zaměřují na vína suchá, produkovaná s minimem zásahů. Samozřejmostí je u nich spontánní kvašení a typicky také práce se sudy, i v případě bílých vín. Produkce je v řadě případů až butikového charakteru, tedy šarže velikosti jednoho či dvou 225 litrových sudů.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.