Náš e-shop si právě dává pauzu na údržbu, aby vše fungovalo tak, jak má. Nakoupit můžete na našem spřáteleném e-shopu eshop.vinosilova.cz. Děkujeme za pochopení a těšíme se, až vás znovu přivítáme.
Samos Nectar 2012 Samos
Detailní popis produktu
Samos Nectar patří mezi nejlepší sladká vína na světě. Pro jeho výrobu se používají přezrálé, sluncem vysušené hrozny a 6 let zraje v dubových sudech.
Okamžitě zaujme sytě jantarovou barvou s oranžovými záblesky a sladkou vůní sušeného ovoce, rozinek, medu a ořechů. Na patře se projevují tóny karamelek, rozinek, vlašských ořechů, zralých pomerančů a koření. Specifická je mineralita, příjemná kyselinka a dlouhá dochuť s tóny kouře a kokosek.
Víno podávejte vychlazené na 12–14 °C k výrazným dezertům nebo zajímavým úpravám sladkých jídel. Hodí se například dezerty, jako je baklava, ořechový koláč, karamelové dezerty, dále pak výrazné sýry nebo úpravy masa s ovocem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché, Likérové |
Odrůda: | Muškát bílý |
Cukr: | Sladké |
Země: | Řecko |
Oblast: | Samos |
Barva: | Bílé |
Obsah alkoholu: | 14 |
Ročník: | 2021, 2012 |
Objem: | 0.5 |
Uzávěr: | Korek |
Zbytkový cukr: | 170 |
Vinařství: | UWC Samos |
Apelační systém: | PDO Samos |
Párování: | ovčí sýry, baklava, salašnický |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
UWC Samos je jedním z nejstarších výrobních družstev v Řecku a zároveň jedním z největších vinařství na světě. Družstvo bylo založeno v roce 1934, dnes je jeho součástí přes 2 000 vinařů a významně přispělo k zachování vinohradnictví a ochraně producentů.
Vinařská oblast: Řecko
Vinařská podoblast: Samos
2 tis vinařů
5 mil litrů ročně
1936 založeno
Víno z odrůdy Muškát bílý z ostrova Samos patří mezi nejvýznamnější zástupce řeckého vinařství ve světě, každoročně získává řadu ocenění, a právě UWC Samos vyrábí a prodává téměř celou produkci ostrova.
Ve dvou moderních vinařstvích každoročně zpracují asi 20 000 tun hroznů, vyprodukují 5 000 000 litrů vína a z toho asi 70 % exportují do různých koutů světa.