Sauvignon 2022 Dvořáček LTM
Detailní popis produktu
Voňavý Sauvignon z redukované sklizně na vinici Kněžská ve vinařské obci Mikulčice. Víno kvasilo a zrálo v barikových sudech s řízenou malolaktickou fermentací čistými kulturami bakterií.
Po nalití do sklenice vás víno zaujme sytě žlutou barvou a dominantní vůní sudu s tóny vanilky, másla, sušené broskve a bílé čokolády. Chuť je plná, až smetanová, s jemnými tóny ananasu, meruněk a sladkého koření.
Dochuť je středně dlouhá, opět se objevuje zřetelný náznak sudu. Víno podávejte vychlazené na 8–10 °C. Skvěle doplní drůbež, polévky, zeleninové saláty, mořské plody i sýrové pokrmy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Sauvignon |
Cukr: | Suché |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Slovácká |
Barva: | Bílé |
Obsah alkoholu: | 13.5 |
Ročník: | 2022 |
Objem: | 0.75 |
Obec: | Mikulčice |
Klasifikace: | Zemské |
Uzávěr: | Korek |
Šarže: | 24/2022 |
Zbytkový cukr: | 0.1 |
Kyselina: | 6.3 |
Vinařství: | Dvořáček LTM |
Párování: | zelenina, saláty, sýry, bílá masa, plody moře, polévky, dubliner |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Za malým rodinným vinařstvím Dvořáček LTM stojí Lubomír Dvořáček a jeho děti, Tomáš a Magdaléna. Pan Dvořáček je členem Unie enologů ČR, sdružení Collegium Vinitorum a předseda spolku Velká Vína Velkých Vinic. Pěstování vinné révy se začal věnovat v roce 1986, profesionální produkci vysoce jakostních moravských vín pak v roce 2000.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Slovácká
2 ha vinic
tisíc lahví ročně
2000 založeno
V posledních letech ve vinařství zmenšili pěstební plochu na 2 hektary v nejlepších polohách viničních tratí, zredukovali počet pěstebních odrůd na tři tradiční červené a pět bílých, nepoužívají herbicidy ani minerální hnojiva a snaží se o produkci co nejbližší přírodě.
Všechna vína nechávají alespoň částečně zrát i kvasit na kalech v barikových sudech, bez použití oxidu siřičitého, s cíleně provedenou malolaktickou fermentací a bez filtrace. Díky tomu zde vznikají skutečně jedinečná, osobitá a nenapodobitelná vína, zásadně s nízkým obsahem zbytkového cukru.