Sekt Cuvée Barborka Kadrnka
Detailní popis produktu
Ideální volbou je podávat tento sekt jako aperitiv nebo ho kombinovat s mořskými plody a sushi.
Doporučená teplota pro podávání je 5 - 7 °C.
Pro optimální skladování uchovávejte tento sekt při teplotě 6 - 10 °C, mimo dosah světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Šumivé |
Odrůda: | Chardonnay, Rulandské bílé, Ryzlink rýnský |
Cukr: | Extra Brut |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Mikulovská |
Barva: | Bílé |
Obsah alkoholu: | 12.5 |
Ročník: | 2020 |
Objem: | 0.75 |
Vinice: | Ořechová hora |
Sdružení: | Dunajovské kopce |
Ocenění: | Vinařství roku |
Uzávěr: | Korek |
Šarže: | 02/20 |
Technologie: | Champenoise |
Vinařství: | Kadrnka |
Párování: | asijská kuchyně, sushi, sýry, sýry s bílou plísní, bílá masa, plody moře, japonská kuchyně, mond d'Or |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Kadrnka je rodinné vinařství hospodařící v okolí Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. Nyní již čtvrtá generace vinařů vytváří vína v duchu integrované produkce. Důraz na práci ve vinici, minimalizace zásahů, šetrný přístup ke keři, hroznu i vínu celkově dává vzniknout vínům s osobitým charakterem.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
Ocenění: Vinařství roku
11 ha vinic
60 tisíc lahví ročně
2009 založeno
Ve vinařství Kadrnka věří, že to nejlepší víno vzniká už na vinici. Ideální hrozen musí být poctivě a zkušeně veden po celé cestě jeho života až do stočení do lahve. A že ta cesta něco zabere.
Na 11 hektarech viničních tratí zvukomalebných jmen ve vinařství Kadrnka vzniká ze 70 % Ryzlink vlašský a Ryzlink rýnský. Jsou to odrůdy, které ve zdejším podnebí a půdních podmínkách nejlépe prosperují. Kadrnka o vinice pečuje v souladu s Integrovanou produkcí a záměrem je postupně se přesunout ke kompletnímu bio pěstování. Každá trať a stáří vinice má vlastní šarži a unikátní chuťové vlastnosti. Kromě zmíněných typických odrůd zde pěstují Pálavu, Chardonnay, Rulandské bílé, Veltínské zelené a Johaniter a Merlot.
Na každém hektaru půdy se pne až 6000 keřů a z každého jednoho ve vinařství průměrně vytvoří jednu láhev vína. Bílá vína zrají v nerezových nádržích i v akátových a dubových sudech či betonových vajíčkách. Pak se udržují delší dobu na jemných kalech, což dělá chuť krémovitou, plnou a vícevrstevnatou. Červená vína leží na rmutu v betonových vajíčkách několik měsíců. Po vylisování víno ještě další rok zraje, než jej přesunou do dřevěných sudů, a pak ho čeká ještě 12 až 18 měsíců dozrávání, než se naplní do lahví.
Vinařství Kadrnka je členem spolku Dunajovské kopce, kde se snaží šířit a propagovat typické odrůdy, jež zároveň představují vlajkové lodě zdejší produkce. V roce 2018 se stalo Vinařem roku v kategorii Malé rodinné vinařství a jejich Ryzlink rýnský získal cenu Národního šampiona bílých vín.
S víny roku 2021 přichází vinařství s novým systémem zatřiďování svých vín. Přečtěte si více to tom, že s víny od Kadrnky můžete vystoupat na K2 i mnohem výš.