Sekt Pinot noir sec Lobkowicz Roudnice

Poslední kusy
380 Kč
Skladem (29 ks)
Možnosti doručení

Sekt vyráběný tradiční metodou kvašení v lahvi zraje nejméně 9 měsíců ve  sklepích Lobkowiczského zámeckého vinařství.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sekt tenké, červené barvy, s cihlovými okraji, odpovídající pinotovým odrůdám.
Ve vůni i v chuti je cítit výrazná zralá švestka, která je dotvářena vyšším zbytkovým cukrem a jemnou kyselinkou.
Mile překvapí příjemným, dlouhotrvajícím perlením.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Šumivé
Odrůda: Rulandské modré
Cukr: Sec
Země: Česká republika
Oblast: Čechy
Podoblast: Litoměřická
Barva: Červené
Obsah alkoholu: 12.5
Objem: 0.75
Klasifikace: Jakostní
Sdružení: Cech českých vinařů
Uzávěr: Korek
Šarže: 23C15
Zbytkový cukr: 17.6
Technologie: Champenoise
Vinařství: Lobkowicz Roudnice
Párování: sýry, sýry s bílou plísní, mond d'Or

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství šlechtického roku Lobkowiczů s nepřerušenou tradicí od roku 1603. Víno se vyrábí v původně románských sklepích roudnického zámku tradičními postupy s vysokým podílem ruční práce. Zdejší Svatovavřinecké bylo podáváno královně Alžbětě II. při státnické večeři s Václavem Havlem v roce 1996.

Vinařská oblast: Čechy

Vinařská podoblast: Litoměřická

67 ha vinic

200 tisíc lahví ročně

1603 založeno

Zachování tradičních postupů výroby a autentičnosti vína. Tak zní poslání rodinného vinařství Lobkowicz, v jehož rukách se štafeta výroby vína předává už od roku 1603. Technologie se vyvíjí, tradiční postupy ale zůstávají stále stejné, díky čemuž můžete v každém doušku vína rozpoznat kořeny věhlasných královských dob, z nichž receptury pochází.

Ve vínech z Roudnice se odráží charakter nejsevernější české vinařské podoblasti. Réva se pěstuje na vinicích v meandru řeky Labe. Nejznámější z nich je viniční trať Sovice, kterou zmiňují stále ještě dochované středověké hospodářské záznamy.

V bílých vínech pocítíte lehkou, svěží a čistou aromatiku ovoce a květů a díky malému množství zbytkového cukru je chuť příjemně zaobalená. Tradičně ceněná červená vína se připravují metodou neřízeného kvašení v otevřených kádích a následně zrají v dubových sudech. Díky tomu mají nízkou hladinu kyselin a drží si svůj specifický odrůdový charakter.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.