Sekt Ryzlink rýnský brut Lobkowicz Roudnice
Detailní popis produktu
Sekt lehce zlatavé barvy s vůní šťavnatého letní jablka a tóny chleboviny. V chuti je cítit odrůdovost ryzlinků, s příjemnou kyselinkou s nízkým obsahem zbytkového cukru. I v chuti je cítit příjemné, jemné perlení, a náznak chlebového kvásku.
Stříbrná medaile Weinparade Poysdorf, Rakousko 2017,
Stříbrná medaile Weinparade Poysdorf, Rakousko 2018
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Šumivé |
Odrůda: | Ryzlink rýnský |
Cukr: | Brut |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Čechy |
Podoblast: | Litoměřická |
Barva: | Bílé |
Obsah alkoholu: | 13 |
Objem: | 0.75 |
Klasifikace: | Jakostní |
Ocenění: | Weinparade Poysdorf |
Uzávěr: | Korek |
Šarže: | 23BB1415 |
Zbytkový cukr: | 8.7 |
Vinařství: | Lobkowicz Roudnice |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství šlechtického roku Lobkowiczů s nepřerušenou tradicí od roku 1603. Víno se vyrábí v původně románských sklepích roudnického zámku tradičními postupy s vysokým podílem ruční práce. Zdejší Svatovavřinecké bylo podáváno královně Alžbětě II. při státnické večeři s Václavem Havlem v roce 1996.
Vinařská oblast: Čechy
Vinařská podoblast: Litoměřická
67 ha vinic
200 tisíc lahví ročně
1603 založeno
Zachování tradičních postupů výroby a autentičnosti vína. Tak zní poslání rodinného vinařství Lobkowicz, v jehož rukách se štafeta výroby vína předává už od roku 1603. Technologie se vyvíjí, tradiční postupy ale zůstávají stále stejné, díky čemuž můžete v každém doušku vína rozpoznat kořeny věhlasných královských dob, z nichž receptury pochází.
Ve vínech z Roudnice se odráží charakter nejsevernější české vinařské podoblasti. Réva se pěstuje na vinicích v meandru řeky Labe. Nejznámější z nich je viniční trať Sovice, kterou zmiňují stále ještě dochované středověké hospodářské záznamy.
V bílých vínech pocítíte lehkou, svěží a čistou aromatiku ovoce a květů a díky malému množství zbytkového cukru je chuť příjemně zaobalená. Tradičně ceněná červená vína se připravují metodou neřízeného kvašení v otevřených kádích a následně zrají v dubových sudech. Díky tomu mají nízkou hladinu kyselin a drží si svůj specifický odrůdový charakter.