Náš e-shop si právě dává pauzu na údržbu, aby vše fungovalo tak, jak má. Nakoupit můžete na našem spřáteleném e-shopu eshop.vinosilova.cz. Děkujeme za pochopení a těšíme se, až vás znovu přivítáme.
Tridendron 2019, Magnum Ernst Triebaumer
Detailní popis produktu
Bylo jednou jedno vinařství, kde naturální víno bylo nejen bezzásahové, ale stabilní, strukturované a po letech na láhvi do krásy rostoucí. Temné tóny ostružin a borůvek, nádech máty, vše zahalené v zemitém oparu a s dlouhou dochutí, vejděte, Tridendron vás vítá. 70% Merlot, 15% Frankovka, 15% Cabernet Sauvignon.
Plněno v magnum láhvi je ideálním dárkem pro ty, kteří mají rádi větší společnost či dlouhé večery s vínem. Pro ty, kteří mají možnost a oceňují kvality archivních vín, se jedná o ideální víno a ideální velikost. Magnum láhev je pro archivaci optimální. Větší objem vína je v menším kontaktu se vzduchem a víno tak zraje pomaleji. Pokud hledáte dárek, který potěší, a zároveň umožní si zavzpomínat po x letém výročí, našli jste ho. Pokud chcete víno vyzkoušet, máte možnost si u nás zakoupit klasickou 0,75ml láhev a pak se s nadšením vrátit a archivní sklep vyplnit magnum láhvemi.
Ocenění:
Falstaff - 91 bodů
Prague Wine Trophy 2022 - Premium Gold
Prague Wine Trophy 2023 - Premium Gold
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Cabernet Sauvignon, Frankovka, Merlot |
Cukr: | Suché |
Země: | Rakousko |
Oblast: | Burgenland |
Podoblast: | Leithaberg |
Barva: | Červené |
Ročník: | 2019 |
Objem: | 1.5 |
Obec: | Rust |
Klasifikace: | Jakostní |
Ocenění: | Falstaff, Prague Wine Trophy |
Uzávěr: | Korek |
Vinařství: | Ernst Triebaumer |
Párování: | sýry, rakouská kuchyně, dubliner |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Naprosto unikátní vinařství v našem portfoliu, kterému se daří skloubit produkce komerčně superúspěšných špičkových vín a filozofie pomalého života obsahující nejen naprosto přírodní přístup k vinicím a vínům, ale i k životu jako celku.
Vinařská oblast: Burgerland
Vinařská podoblast: Leithaberg DAC + Rust
15 ha vinic
100 tisíc lahví ročně
1691 založeno
Tradiční malé rodinné vinařství s bohatou a dlouhou historií produkce vín z vlastních vinic v katastru městečka Rust již od roku 1691. Specialista na červená vína z typických a tradičních místních odrůd a s vlajkovou lodí v odrůdě Frankovka, ze které produkuje úžasná červená vína, jež jsou vyhledávaná nejen v Rakousku, ale i ve vyhlášených světových restauracích od Hong-Kongu, přes New York City, Londýn až po Berlín, Hamburg a domácí Vídeň.
Vinařství s velice specifickým a osobitým přístupem nejen k pěstování vinic a produkci vín, ale i ke svému bezprostřednímu životnímu prostředí a každodennímu vlivu vinařství na své okolí, biotop a komunitu. Vinařství, které tvrdí, že biodynamická certifikace DEMETER je jen základ a nutné minimum čisté produkce naprosto autentických a přirozených vín s jasným a nezkresleným terroir charakterem.
Tento přístup však ani zdaleka nebrání produkci naprosto exkluzivních, rafinovaných a bez jakékoliv nadsázky VELKÝCH červených vín, jejichž kvalitu mimo jiné oceňují takové světové vinařské autority, jakými je Robert Parker, který vinařství Weingut Ernst Triebaumer udělil speciální zelenou známku jako vínařství s produkcí špičkových vín a zároveň s nadstandardním a inspirativním přístupem k životnímu prostředí a budoucnosti na naší planetě.
Touto známkou a hodnocením se může pochlubit pouhých 24 vinařství na celém světě a pokud chcete tato opravdu unikátní a jedinečná vína ochutnat, tak jedině na Umění vína jako výhradního dovozce a zástupce vín pro trh v České republice.
Samostatnou a jedinečnou kapitolu v nabídce vinařství tvoří Ruster Ausbruch. Tato přírodně sladká vína s chráněnou certifikací původu (Ruster Ausbruch DAC) jsou vnímána jako nejtradičnější rakouská vína se staletou historií. Triebaumerovi považují výrobu tohoto vína za privilegium, jeho věhlas a kvalita umožnila rozvoj regionu, a tak i oni chtějí přispět svým dílem v současnosti. Víno je oblíbeným digestivem, bývá spojováno s paštikou z husích jater a v dnešní době, kdy už se párování vína a jídla nedrží úzce vymezených spojení, nabízí spoustu kulinářských možností.
U Triebaumerů jsme měli možnost ochutnat ročníky až do roku 1999 a přinášíme vám jedinečnou možnost zažít tohle „slunce v láhvi“. Pokud se se sklenkou Ausbruchu rozhodnete zakončit den, věříme, že si vás tahle vinná meditační praxe získá.