Veltlínské zelené 2022, pozdní sběr Válka
Detailní popis produktu
Přední trať je nejstarší a hlavní trať vinařství Válka. Je to velmi různorodá a rozmanitá krajina položená někdy v 15° svazích. Zároveň je dobře chráněná proti mrazům. Ochutnejte minerální, svěží a krásně kořeněný veltlín s vůní po lipovém květu, mandlích s náznakem exotiky.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Veltlínské zelené |
Cukr: | Suché |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Mikulovská |
Barva: | Bílé |
Obsah alkoholu: | 12.5 |
Ročník: | 2022 |
Objem: | 0.75 |
Obec: | Nosislav |
Vinice: | Přední hora |
Klasifikace: | Pozdní sběr |
Uzávěr: | Korek |
Rozměr v cm: | Do 30/10 cm |
Šarže: | 2212 |
Zbytkový cukr: | 3.5 |
Kyselina: | 5.5 |
Vinařství: | Válka |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Válka najdete v Jihomoravském kraji, na rozhraní mezi okresy Brno – Venkov a Břeclav, přímo pod svahy dominanty místní lokality – kopce Výhonu. Je považováno za nezaměnitelný klenot moravského terroir. Jejich vášeň k vinařství je zřetelně patrná ve všem, co dělají. Zasvěcenost a láska k přírodě jsou základem jejich filozofie. Odrážejí svůj terroir ve vínech s maximální péčí o každý vinohrad.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
11ha vinic
50 tisíc lahví ročně
1991založeno
Vinařství Válka zvolilo cestu BIO organického vinařství, kde se snaží ideálně nezasahovat do vína. Bez použití kvasinek a s minimem síry vznikají vína, která jsou nejen lahodná, ale i autentická. Ruční sběr, spontánní kvašení a starostlivá péče jsou klíčovými prvky jejich procesu, který je pro ně více než jen práce – je to závazek a vášeň
Historie Vinařství Válka není dlouhá, sahá do roku 1991, kdy začala jejich cesta v srdci moravské vinohradnické tradice. Postupným rozšiřováním vlastních vinic, nákupem moderních technologií a obrovským zápalem pro vinařství se dostali tam, kde jsou dnes. Každá láhev, kterou vyrobí, je výsledkem obrovského úsilí a energie, kterou do ní vkládají.
V roce 2001 vinařství otevřelo Vinařský dvůr v malebné obci Nosislav. Zde je možné ochutnat jejich vína, například v létě višňák a na podzim burčák nebo si posedět s vinařem a nechat se unést atmosférou, která je jedinečná stejně jako jejich vína.