Vína k Bûcheronu

Bûcheron pochází z údolí Loiry ve Francii a je tradičním sýrem vyráběným z kozího mléka. Je zajímavé, že to byl první francouzský kozí sýr, který byl vyvezen do Spojených států. Bûcheron má slonovinově zbarvenou kůru a vnitřek, přičemž chutě se mohou lišit - v mládí je střed hutný a drobivý s ostrými a pikantními tóny a houbovou příchutí, ale s věkem se začne rozpadat a vznikne měkká a mazlavá vrstva, která je v kontrastu s pevnějším středem Bûcheronu s citronovou příchutí. Polozrálý a 5 až 10 týdnů zrající Bûcheron se tradičně vyrábí v krátkých špalcích, které se krájejí na plátky a prodávají v obchodech jako malá kolečka. Bûcheron se doporučuje používat do salátů, sendvičů, s křupavým chlebem, čatní, ovocnými džemy nebo krekry.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.