Vína k Cheese Burgerům
Cheeseburger je přirozeným vývojem oblíbeného hamburgeru, přičemž jediný rozdíl mezi nimi spočívá v tom, že cheeseburger má na masové placičce přidaný plátek sýra. Ačkoli původně se používal americký sýr, později se k výrobě tohoto lahodného sendviče začal používat švýcarský sýr, čedar a řada sýrů s modrou plísní. Stejně jako u většiny mimořádně oblíbených pokrmů je i historie cheeseburgeru poněkud komplikovaná. Přidávání sýra do hamburgerů se stalo populárním až v polovině 20. let 20. století a existuje mnoho tvrzení o tom, kdo vynalezl první cheeseburger. Zdaleka nejrozšířenější teorie říká, že ho vynalezl šestnáctiletý kuchař Lionel Clark Sternberger v restauraci The Rite Spot v kalifornské Pasadeně, když přidal plátek amerického sýra na syčící se masovou placičku. I další podniky tvrdily, že cheeseburger vynalezly, například restaurace Kaelin's z Louisville v Kentucky uvedla, že ho poprvé připravila v roce 1934. Ochrannou známku na tento název však v roce 1935 získal Louis Ballast z restaurace Humpty Dumpty Drive-In v Denveru ve státě Colorado. Dnes existuje řada variant klasického cheeseburgeru, takže může obsahovat více než jeden plátek sýra nebo více než jednu placičku, zatímco náplně se pohybují od slaniny, vajec a šunky až po chilli papričky, houby, cibuli a guacamole.