Vína k divočákovi
Divoká prasata, mají dlouhou historii jako důležitý zdroj potravy již od mladší doby kamenné. Díky své nezaměnitelné chuti a širokým možnostem kulinářského zpracování patří kančí maso mezi nejoblíbenější druhy zvěřiny. Kančí maso obsahuje více tuku než maso od spárkaté zvěře, ale je pevnější, libovější a výživnější než běžné vepřové maso. Má tmavě červenou barvu, jemnou strukturu a je protkané tukovými žilkami. Kančí maso lze připravovat podobně jako vepřové. Krkovice, která je prorostlá a šťavnatá, je skvělá na pečení a dušení. Když je nakrájena na plátky, hodí se pro rychlé minutkové úpravy. Plec, pokrájená na kostky, je oblíbená pro přípravu kančího guláše, ale lze ji také upéct celou v troubě nebo zpracovat do mleté podoby, například na ragú nebo burgerů. Maso z vykostěného boku se skvěle hodí do gulášů a dušených směsí, a ve formě plátu se často používá pro přípravu rolád. Kančí maso je vynikající volbou pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového a chuťově zajímavého.