Vína k Focaccie

Tento mastnější chléb je velmi univerzální a lze jej posypat řadou ingrediencí, jako je hrubá mořská sůl, olivový olej, bylinky, rajčata nebo olivy. Historici se přiklánějí k názoru, že chléb vynalezli Etruskové nebo starověké Řecko, ačkoli nekvašené placky se již dlouho vyrábějí na celém Blízkém východě. Název focaccia je odvozen od římského panis focacius, což znamená "chléb z ohniště", což odkazuje na skutečnost, že se focaccia v římských dobách tradičně pekla na uhlí. Základní recept se časem rozšířil do Francie a Španělska, kde je chléb známý jako fouaisse, respektive hogaza. Foccacia má puntíkatý vzhled, který vzniká díky zářezům v těstě, jež mají zabránit vzniku velkých bublin na povrchu během pečení. Dnes se slaná verze focaccia zdobí rozmarýnem, šalvějí, česnekem, sýrem a cibulí, zatímco sladké varianty se mohou mimo jiné zdobit medem, rozinkami, cukrem a citronovou kůrou.

2 položek celkem
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.