Vína k japonské kuchyni
Jedinečná a rozmanitá, plná zajímavých pokrmů, které reflektují bohatou historii a kulturu této země. Tradiční japonská strava klade důraz na čerstvé suroviny, vyváženou chuť a estetickou prezentaci jídel. Japonská kuchyně je známá po celém světě a stala se oblíbenou u mnoha milovníků gastronomie. Historie japonské kuchyně sahá až do starověku, kdy byla ovlivněna zemědělstvím, rybolovem a loveckými tradicemi. Rýže, sója, mořské plody a zelenina tvořily základ japonské stravy. Země byla také ovlivněna sousedními asijskými zeměmi, jako je Čína a Korea, což přineslo nové suroviny a techniky vaření. V období Edo (1603-1868) se rozvinula kultura a umění stolování. V té době se také začalo rozvíjet sushi a sashimi, které jsou dnes dvě ze známých jídel japonské kuchyně. Sushi bylo původně používáno k uchování ryb v kyselém rýžovém nálevu a postupem času se stalo populárním jídlem. V moderní době japonská kuchyně prochází neustálou evolucí a inovacemi. Kromě tradičních jídel se v Japonsku také objevují nové trendy a fusion kuchyně, které kombinují prvky japonského, západního a dalších kulinářských tradic.