Vína k Mozzarelle

Mozzarella je čerstvý, měkký, táhlý tvaroh, který se vyrábí z plnotučného kravského mléka. Díky tomu, že má vůni čerstvého mléka a jemnou krémovou chuť, se mozzarella tradičně páruje s lehkými bílými víny. Tato italská klasika pochází z oblasti Kampánie, ale dnes se vyrábí po celé zemi. Sýr se vyrábí z mléka vodního buvola nebo z kravského mléka, kdy se často označuje jako mozzarella fior di latte (aby se odlišila od mozzarelly z mléka vodního buvola). Starobylá tradice výroby sýra mozzarella sahá až do 4. století př. n. l., první oficiální zmínka o jeho názvu se však objevila v kuchařské knize Bartolomea Scappiho, slavného renesančního kuchaře, z roku 1570. Jedná se o vynikající stolní sýr, který se používá k přípravě řady různých pokrmů a je základní složkou salátu caprese a slavné pizzy napoletana.

2 položek celkem
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.