Vína k sendviči Mozzarella in Carrozza
Mozzarella in carrozza (doslova mozzarella v kočáře) je italský smažený sendvič, který je oblíbený zejména v Kampánii, i když se jí v různých částech Itálie. Sendvič se připravuje z mírně okoralého chleba bez kůrky, sýru mozzarella (nejlépe odrůdy di bufala), mouky, mléka a rozšlehaných vajec. Kromě této verze existuje také verze s přidáním ančoviček. Po sestavení se chlebíčky namáčejí do mouky a studené vody (aby sýr nevytekl), poté do rozšlehaných vajec a nakonec se smaží, dokud nejsou zvenku pěkně hnědé a křupavé. Tento sendvič vynalezly hospodyňky v jižní Itálii, které chtěly využít zbytky mozzarelly a starého chleba. Dnes jeho obliba překročila hranice, takže je oblíbený i v několika jídelnách v New Yorku.