Vína k sýru Scamorza

Scamorza je italský sýr vyráběný z kravského mléka. Sýr se tvaruje do dvou spojených kuliček, z nichž jedna je menší než druhá. Má poloměkkou, pevnou a žvýkací konzistenci a mléčnou a kouřovou chuť. Tyto dvě koule sýra se navlékají na šňůru, aby zrály po dobu dvou týdnů, a tento proces dal sýru jeho název, což znamená sťatá hlava. Scamorza se může také uzit, pak se nazývá scamorza affumicata. Sýr Scamorza je často přirovnáván k mozzarelle, má však krémovější a sladší chuť než mozzarella a je také mnohem sušší. Doporučuje se ji zapékat, protože se dobře rozpouští, nebo ji lze použít na pizzu či lasagne. Párujte ji s Chardonnay nebo Pinot Grigio.

2 položek celkem
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.