Vína k Tabboulehu
Tabbouleh je barevné libanonské národní jídlo, které se obvykle považuje za salát s křupavou a žvýkací strukturou, připravovaný z čerstvých, jemně nasekaných petrželových listů, olivového oleje, pšenice bulgur a nasekaných lístků máty jako základu. Pochází z hor Libanonu a Sýrie, kde jedlé bylinky, které se používají v tabbouleh, konzumovali Arabové již od středověku. Obvykle se podává jako předkrm, někdy se k němu podává pita chléb, baba ghanoush nebo hummus. Do salátu lze přidat nakrájená červená rajčata, na kostičky nakrájené okurky, čerstvou citronovou šťávu a mletou cibuli, která salátu dodá pikantní chuť. Pro zlepšení chuti je nejlepší tabbouleh před podáváním na několik hodin uložit do chladničky. Osvěžující chuť je ideální pro horké letní dny a bulgur je bohatým zdrojem vlákniny, bílkovin a minerálů, takže tabbouleh patří k nejzdravějším potravinám v Libanonu. Tabbouleh je tak oblíbený, že má dokonce svůj vlastní den, který se každoročně slaví první červencovou sobotu.