Náš e-shop si právě dává pauzu na údržbu, aby vše fungovalo tak, jak má. Nakoupit můžete na našem spřáteleném e-shopu eshop.vinosilova.cz. Děkujeme za pochopení a těšíme se, až vás znovu přivítáme.

Vinbrusco 2016, IGT Montenidoli

Přírodní
Značka: Montenidoli
475 Kč
Skladem (54 ks)
Možnosti doručení

Suché bílé cuvée z italské oblasti San Gimignano. Bohaté aroma bylin a příjemná pitelnost se skvěle hodí k asijským a ostrým pokrmům.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Téměř zapomenuté bílé cuvée odrůd z oblasti San Gimignano obsahující 65 % odrůdy Trebbiano a 35 % Malvasia. Tradičně se vyrábělo z hroznů získaných před sklizní pro klasické Chianti, aby si rolníci užili trochu bílého. 

Pěstování na vinici probíhá striktně organicky, hrozny macerují volně na slupkách a zrání probíhá na láhvi. Průměrná roční produkce je pouze 3 000 láhví.  

Víno má světle žlutou barvu a na nose ucítíte vůni ovoce, bylin a čerstvých květů. Na patře je víno příjemné a snadno pitelné. Skvěle doplní ryby, zeleninu, bílé maso i ostré a asijské pokrmy. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Malvasia Bianca, Trebbiano Gentile
Cukr: Suché
Země: Itálie
Oblast: Toscana
Barva: Bílé
Obsah alkoholu: 14
Ročník: 2016
Objem: 0.75
Uzávěr: Korek
Vinařství: Montenidoli
Apelační systém: IGT
Párování: italská kuchyně, asijská kuchyně, uzeniny, šunka, prosciutto di Parma

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rozlehlý statek o rozloze zhruba 200 hektarů na hoře Montenidoli se nachází nad městečkem San Gimignano v Toskánsku. Celých 24 hektarů pokrývá vinice, o kterou se stará již přes 50 let Elisabetta Fagiuoli.

montenidoli

Vinařská oblast: Střední Itálie

Vinařská podoblast: Toskánsko

24 ha vinic

3 tisíc lahví ročně

1971 založeno

Elisabetta se v roce 1965 zamilovala do panství Montenidoli, koupila jej a zanedbaným vinicím i olivovému háji postupně navrátila původní krásu a vitalitu. V roce 1971 vyrobila své první komerční červené víno a až do roku 1984 nevyráběla žádné bílé. Později ale zjistila, že půda má pro bílé hrozny skvělý potenciál a pod jejíma rukama začala vznikat také bílá vína vysoké kvality.

Ve vinařství Montenidoli se vína pěstují zásadně přírodně a ekologicky. Nikdy se zde nepoužívaly pesticidy a díky vzdálenosti nehrozí ani znečištění ze sousedních vinic. Svá bílá vína Elisabetta popisuje jako bílá s tělem červených. Částečně je to také proto, že fermentují vždy alespoň v částečném kontaktu se slupkou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.