Mariental

Chudá vápencová půda, specifické mikroklima a velmi staré vinice připravují půdu pro intenzivní, výraznou Frankovku. "Pokud s touto úžasnou surovinou pracujeme moudře a uvážlivě, můžeme vyrobit velmi osobitá, dlouhověká vína s vynikajícím charakterem. Tyto vinice nám připomínají nás samotné - my Triebaumerovi také raději kopeme do hloubky, než abychom leštili pouze povrch. Vše začalo v roce 1976, kdy Josef a Karoline Lentschovi prodali svůj pozemek ve vinici Mariental Margarethe Triebaumerové. Lentschovi se obávali, že nejsou vybaveni k obnově této vinice a k výrobě co nejkvalitnějších vín a uznání kritiků. Pokud jsme tehdy ješě nevěděli, jaký diamant v surovém stavu tato lokalita představuje, určitě jsme to poznali v roce 1988, kdy Blaufränkisch Mariental 86 od tehdy zcela bezvýznamného a neznámého výrobce vyhrál téměř všechny soutěže, do kterých byl přihlášen". Zázrak červeného vína - ne první (a věříme, že ne poslední) na této vinici. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.