Zweigeltrebe 2019, pozdní sběr Fučík

Poslední kusy
Značka: Fučík
265 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Suchý Zweigelt, který zrál 18 měsíců v sudu. Zaujme intenzivní barvou, vůní lesního ovoce a strukturovanou chutí. Skvěle doplní kachnu nebo grilované steaky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Suché Zweigeltrebe z řady Exclusive mladého rodinného vinařství Fučík. Víno zrálo v sudech 18 měsíců do krásně syté, intenzivní rubínové barvy a komplexního ovocného aroma.

Na nose dominuje drobné lesní ovoce, které se opakuje i v chuti. Patro je příjemně strukturované, vyvážené a chuť lesního ovoce doprovází višně a jeřabiny.

Víno podávejte vychlazené na 14–16 °C. Skvěle se hodí ke kachně, grilovaným steakům a dalším výrazným masům.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína a mošty
Druh: Tiché
Odrůda: Zweigeltrebe
Cukr: Suché
Země: Česká republika
Oblast: Morava
Podoblast: Mikulovská
Produktová řada: Exclusive
Barva: Červené
Obsah alkoholu: 12
Ročník: 2019
Objem: 0.75
Klasifikace: Pozdní sběr
Uzávěr: Korek
Šarže: 1935
Zbytkový cukr: 1.0
Kyselina: 6.2
Vinařství: Fučík
Párování: asijská kuchyně, sýry, polotvrdé sýry, kozí sýry, tvrdé sýry, bílá masa, drůbež, kachna, rakouská kuchyně, tafelspitz, peking duck, bûcheron, gouda, gouda Holland, Leerdamer
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Fučík je rodinný podnik založený v roce 2014. Najdete jej přímo v Mikulově, kde v perfektních moravských podmínkách pěstují víno na čtyřech hektarech vlastních vinic. Každoročně vyprodukují asi 40 000 lahví jedinečných vín, mezi které patří jak panenská vína z nových vinic, tak ta z hroznů léty ověřených keřů.

fucik logo

Vinařská oblast: Morava

Vinařská podoblast: Mikulovská

4 ha vinic

40 tisíc lahví ročně

2014 založeno

Vinařská tradice v rodině sahá až do 19. století, tatínek zakladatele začínal s demižony a pokračoval se sudovým vínem a později stál zakladatel vinařství Petr Fučík před rozhodnutím, kam dál pokračovat. Rozhodl se vinařství propůjčit své jméno a produkovat vína, za kterými může s hrdostí stát.

Využívají generacemi ověřené metody vinifikace za pomoci nejmodernějších technologií. Důležitou součástí je reduktivní způsob výroby, delší macerace ve speciálních tancích, ležení vína na kvasničních kalech a kvašení i zrání vína v sudech. Na nic se nespěchá, víno má čas zrát a před uvedením do prodeje prochází několika kontrolními degustacemi. Každé víno je vypuštěno až ve chvíli, kdy je s ním vinař stoprocentně spokojený.

Vinařství vzniklo rekonstrukcí starého statku a na pozemku se nachází také designový Hotel Ryzlink, přestavěný z bývalé sýpky a mlékárny. Můžete se zde ubytovat v krásných pokojích, navštívit naučný vinařský park, zúčastnit se zážitkových programů a ochutnat všechna jedinečná vína po skleničce.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.