Zweigeltrebe 2019, pozdní sběr Fučík
Detailní popis produktu
Suché Zweigeltrebe z řady Exclusive mladého rodinného vinařství Fučík. Víno zrálo v sudech 18 měsíců do krásně syté, intenzivní rubínové barvy a komplexního ovocného aroma.
Na nose dominuje drobné lesní ovoce, které se opakuje i v chuti. Patro je příjemně strukturované, vyvážené a chuť lesního ovoce doprovází višně a jeřabiny.
Víno podávejte vychlazené na 14–16 °C. Skvěle se hodí ke kachně, grilovaným steakům a dalším výrazným masům.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína a mošty |
---|---|
Druh: | Tiché |
Odrůda: | Zweigeltrebe |
Cukr: | Suché |
Země: | Česká republika |
Oblast: | Morava |
Podoblast: | Mikulovská |
Produktová řada: | Exclusive |
Barva: | Červené |
Obsah alkoholu: | 12 |
Ročník: | 2019 |
Objem: | 0.75 |
Klasifikace: | Pozdní sběr |
Uzávěr: | Korek |
Šarže: | 1935 |
Zbytkový cukr: | 1.0 |
Kyselina: | 6.2 |
Vinařství: | Fučík |
Párování: | asijská kuchyně, sýry, polotvrdé sýry, kozí sýry, tvrdé sýry, bílá masa, drůbež, kachna, rakouská kuchyně, tafelspitz, peking duck, bûcheron, gouda, gouda Holland, Leerdamer |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Fučík je rodinný podnik založený v roce 2014. Najdete jej přímo v Mikulově, kde v perfektních moravských podmínkách pěstují víno na čtyřech hektarech vlastních vinic. Každoročně vyprodukují asi 40 000 lahví jedinečných vín, mezi které patří jak panenská vína z nových vinic, tak ta z hroznů léty ověřených keřů.
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
4 ha vinic
40 tisíc lahví ročně
2014 založeno
Vinařská tradice v rodině sahá až do 19. století, tatínek zakladatele začínal s demižony a pokračoval se sudovým vínem a později stál zakladatel vinařství Petr Fučík před rozhodnutím, kam dál pokračovat. Rozhodl se vinařství propůjčit své jméno a produkovat vína, za kterými může s hrdostí stát.
Využívají generacemi ověřené metody vinifikace za pomoci nejmodernějších technologií. Důležitou součástí je reduktivní způsob výroby, delší macerace ve speciálních tancích, ležení vína na kvasničních kalech a kvašení i zrání vína v sudech. Na nic se nespěchá, víno má čas zrát a před uvedením do prodeje prochází několika kontrolními degustacemi. Každé víno je vypuštěno až ve chvíli, kdy je s ním vinař stoprocentně spokojený.
Vinařství vzniklo rekonstrukcí starého statku a na pozemku se nachází také designový Hotel Ryzlink, přestavěný z bývalé sýpky a mlékárny. Můžete se zde ubytovat v krásných pokojích, navštívit naučný vinařský park, zúčastnit se zážitkových programů a ochutnat všechna jedinečná vína po skleničce.